Skip to content
Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

+31 648 183 517

Voegherstel & Voegrenovatie

Alles voor een frisse, verzorgde gevel

Onder invloed van weer en milieu, maar ook door ondeugdelijke mortel kan voegwerk in de gevel in de loop der jaren worden aangetast. Zure bestanddelen in regenwater spoelen het bindmiddel uit de voegmortel en maken de voeg zacht en poreus. Zo ontstaat risico op vochtintreding, vochtdoorslag en vorstschade en kan het voegwerk afbrokkelen. Herstellen of vervangen is de enige optie. Veldheer Gevelonderhoud geeft u weer een frisse en verzorgde gevel, die bovendien beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

voegherstel voegherstel
voegherstel

Veldheer Gevelonderhoud, uw voegenspecialist

Wij hebben de kennis en de ervaring om de voegen in uw gevel snel, professioneel en effectief te herstellen. Dat is nodig, want inzicht in het ontstaan en de omvang van de schade, maar ook het kiezen van de juiste uitvoeringsmethode en producttoepassing maken voegherstel tot specialistenwerk. Bij plaatselijke aantasting volstaat voegherstelwerk. Het kan echter ook zijn, dat de voegen in de gehele gevel vervangen moeten worden. We spreken dan van voegrenovatie.

Vakkundig voegen uithakken en voegherstel, zo doen wij dat

We bepalen eerste de omvang van het aangetaste voegwerk. Dit hakken of slijpen we uit tot minimaal de gezonde metselspecie. Om te voorkomen dat er oude specieresten op de voegvlakken achterblijven, maken we zeer zorgvuldig een gezond hechtvlak voor de nieuwe voeg. Vervolgens vervangen we de voeg met een mortelsamenstelling die problemen met voegwerk in de toekomst voorkomt. Door de voeg vervolgens goed na te behandelen maken we een voeg met nog langere levensduur.

Stofvrij uithakken met de Spytze watervernevelaar

Voor het uithakken en -slijpen gebruiken we de Spytze watervernevelaar. Dit geavanceerde lichtgewicht apparaat is ontwikkeld om stofvrij te kunnen werken, met optimaal zicht op het werk zelf. De zeer fijne nevel die door de speciale luchtinlaat ontstaat zorgt dat het stof volledig inbindt. Dankzij deze goede stofinbinding is dit watersysteem door de Arbouw erkend als arbovriendelijk hulpmiddel. Een ander belangrijk voordeel: we mogen er 8 uur per dag mee werken, zonder gevaar voor de gezondheid. Zo schiet het werk voor u ook meer op.

Vorm en kleur: naar wens gevoegd

Impregneren voorkomt voortijdige vervuiling of beschadiging door bijvoorbeeld schimmel, zout, vorst, algen en mossen. Na grondige reiniging is het daarom aan te raden te impregneren. Dit waterafstotend maken voorkomt vochtdoorslag naar de binnenzijde van uw pand. Een zeer effectieve behandeling tegen lekkages. Wij hanteren de zogenaamde vloeimethode, waardoor een indringing tot wel 8 mm bereikt kan worden, afhankelijk van de steensoort.