Skip to content
Vraag vandaag nog een gratis offerte aan!

+31 648 183 517

Gevelreiniging & Impregneren

Uw gevel verdient de beste zorg. Wij bieden u die zorg, met de juiste behandeling voor iedere gevel!

De wijze van gevelreiniging stemmen wij af op het gebruikte gevelmateriaal en de mate van vervuiling.

Hogedrukunit

Gevels met lichte vervuiling reinigen wij met onze hogedrukunit tot 350 bar. Afhankelijk van de situatie gebruiken we hierbij koud of warm water (100°C) of stoom (140°C).

gevelreiniging gevelreiniging
gevelreiniging

Torbo Softstralen

Gevels met ernstige vervuiling reinigen wij met ons Torbo-softstraalsysteem. Dit straalsysteem werkt in tegenstelling tot vele andere straalsystemen met een mengsel van zand en water. Afhankelijk van het te behandelen oppervlak wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van olivinezand. Dit mineraalzand bevat geen Silica en is ijzervrij. Olivinezand voldoet aan de gestelde arbeids- en milieueisen en bevat minder dan de toegestane 0,5% kwartstof. In de ketel van het Torbo-softstraalsysteem wordt het water met de olivinezand vermengd. Dit mengsel van het olivinezand met het water kan dan met een druk tot maximaal 12 Bar in de luchtstroom van het systeem geïnjecteerd worden. Afhankelijk van de vervuiling van de steen wordt de druk van het systeem ingesteld tussen de 1 en 12 bar. Doordat het olivinezand is omringd met water is de impact op de steen minder en is de beschadiging minimaal. Hierdoor wordt de steen niet kapot gestraald zoals bij sommige andere systemen.

Nog enkele voordelen van het stralen met water zijn:

  • Minder stof overlast
  • Minder zand verbruik, doordat de waterdruppels, om de zandkorrel gaat zitten

Impregneren voor een duurzaam resultaat

Impregneren voorkomt voortijdige vervuiling of beschadiging door bijvoorbeeld schimmel, zout, vorst, algen en mossen. Na grondige reiniging is het daarom aan te raden te impregneren. Dit waterafstotend maken voorkomt vochtdoorslag naar de binnenzijde van uw pand. Een zeer effectieve behandeling tegen lekkages. Wij hanteren de zogenaamde vloeimethode, waardoor een indringing tot wel 8 mm bereikt kan worden, afhankelijk van de steensoort.